Sådana här ge-bort presenter är jättetrevligt att göra själv, och uppskattat. Dessa gav jag i present i kombination med ett presentkort i en fin liten kruka med sellofan runt. Mycket trevligt än att bara ge ett presentkort i ett kuvert. Nu har jag bakat dessa igen för det kändes som en evighet! (det var nog bara ett par månader..) Och sist men inte minst, dessa är både laktos och glutenfria! Superbra!
Kakorna är härligt sega och mjuka i mitten och knaprigt hårda på ytan, vad mer kan en kvinna begära. Dom är ju precis som min karl.. ;)
Härligt sega lemon crinkler cookies
250 g mandelmassa
1 dl strösocker
50 g äggvita, ca två ägg
1 citron, skalet
1 dl kokosflingor
några droppar gul karamellfärg
florsocker
Metod
Riv mandelmassan och blanda det med socker, äggvita, citronskal, kokos och karamellfärg med vinge i köksassistent tills det blivit en jänm smet, (den ska vara kladdig). Fukta händerna med lite vatten så går det lättare att forma dom. Ta matskedsstora klickar och rulla dom i florsocker, platta ut dem lite på plåten, och låt dom vila i 30 minuter i rumstemperatur grädda sedan i ugnen på 175 grader i ca 10-15 minuter.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar