LÄS, LAGA OCH NJUT!!
Vill ni veta hur jag gjorde marängtårtan finns recept på det här.
Receptet gäller för en stor tårta eller 2 mindre, och vill du göra den glutenfri så byt ut mjölet till maizena ist! :)
1 dl strösocker
1 dl grädde
100 g smör
4 äggulor
1 msk vetemjöl
1 msk vaniljsocker
Metod
Blanda socker, grädde, mjöl och vaniljsocker i en kastrull. Tillsätt smöret och sjud upp under omrörning. När smöret har smält tillsätt äggulorna, ett i taget. vispa ordentligt hela tiden tills den börjar tjockna. Vid första bubblan är den klar. Sen är det bara att sila och låta svalna. Klart att servera. Kan med fördel göras i förväg, den håller ca 5 dagar i kylskåp.
Krämen är söt och rund i smaken av allt det feta. Vi hade rårörda bär i tårtan som gav den en fin brytning. Ska ni inte severa bär eller något annat syrligt till rekomenderar jag att ni har i saften från en halv citron för att ge den en fin balans.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar