Translate

söndag 20 januari 2013

Varmslagen smörkräm

Förra veckan gjorde jag en marängtårta till min brors fördelsedagskalas, som var mycket uppskattat. Både hemma och här på bloggen. Här kommer receptet på den varmslagna smörcremén som agerade som fyllning.

LÄS, LAGA OCH NJUT!!


Vill ni veta hur jag gjorde marängtårtan finns recept på det här.

Receptet gäller för en stor tårta eller 2 mindre, och vill du göra den glutenfri så byt ut mjölet till maizena ist! :)

1 dl strösocker
1 dl grädde
100 g smör
4 äggulor
1 msk vetemjöl
1 msk vaniljsocker

Metod
Blanda socker, grädde, mjöl och vaniljsocker i en kastrull. Tillsätt smöret och sjud upp under omrörning. När smöret har smält tillsätt äggulorna, ett i taget. vispa ordentligt hela tiden tills den börjar tjockna. Vid första bubblan är den klar. Sen är det bara att sila och låta svalna. Klart att servera. Kan med fördel göras i förväg, den håller ca 5 dagar i kylskåp.

Krämen är söt och rund i smaken av allt det feta. Vi hade rårörda bär i tårtan som gav den en fin brytning. Ska ni inte severa bär eller något annat syrligt till rekomenderar jag att ni har i saften från en halv citron för att ge den en fin balans.

Inga kommentarer: