Translate

tisdag 12 februari 2013

Min Chili con carne

Jättebra maträtt full med proteiner, perfekt att äta efter man kommit hem från träningen, eller har en hungrig karl. Jag har båda..

Receptet räcker till ca 5 - 6 personer
400 g blandfärs
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, pressad
1 chili, finhackad/strimlad
1 grön paprika, tärnad
2 msk tomatpure
2 burkar krossade tomater
1 burk/tetra med blandade bönor
I krm chilipulver
Salt, peppar

Metod
Bryn färsen i lite olja och smör. Tillsätt lök, vitlök, chili, paprika och tomatpure och stek vidare i 5 minuter. Häll av bönorna och lägg dom i grytan med kross tomaterna, chilipeppar, salt och peppar. Sänk värmen och sjud i ca 20-30 minuter. Servera med gräddfil, bitar av avokado nachochips och ev ris. Ja shit vad nice det blir, power på det!

Inga kommentarer: