Translate

tisdag 18 december 2012

Hot cocoa with a sting

Varm choklad med hetta! Jättegott och med hackad choklad i blir det en god och rund smak. Perfekt en kall och frusen vinterkväll.

Varm choklad med chili och kardemumma

1 rågad tsk kakao
3 tsk strösocker
En skvätt grädde
2 dl mjölk
2msk hackad mörk choklad
En nypa torkade chiliflingor
Knappt ett kryddmått malen kardemumma
Mini marshmallows

Metod
Värm mjölk i en kastrull och tillsätt chili, och kardemumma. Ta bort från plattan och vispa ner chokladen. Blanda kakao och socker i ett stort glas eller mugg och tillsätt grädden. Blanda tills det blir tjockt. Häll på den varma mjölken genom en sil för att få bort chilin. Blanda väl och toppa med marshmallows och riven choklad. Njut, för det ska jag göra!

Inga kommentarer: